Jogászi Szerepcsere Napja

 

 

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK

JOGÁSZI SZEREPCSERE NAPJA

2017. JÚNIUS 1.

VERSENYKIÍRÁS

 

A Miskolci Törvényszék rendhagyó, gyakorlatorientált, jogi-szakmai versenyt hirdet a jogászi hivatásrendek között

  • polgári és
  • büntető szekcióban.

Helyszín: Miskolci Törvényszék (Miskolc, Dózsa György út 4.)

Jelentkezhetnek: joghallgatók, ügyvédjelöltek, fiatal ügyvédek (max. 3 éves ügyvédi gyakorlat), ügyészségi fogalmazók, alügyészek, bírósági fogalmazók és titkárok 3 fős csoportokban.

Jelentkezési határidő: 2017. április 24.

Jelentkezés módja: a Miskolci Törvényszék honlapjáról letölthető jelentkezési lap megküldésével a szerepcsere@miskolcit.birosag.hu e-mail címre.

A verseny célja: A versenyzők valós tárgyalótermi környezetben, csapatban dolgozva, perbeszédek megtartásával és ítéletek kihirdetésével mérhetik össze tudásukat és képességeiket. A verseny során valamennyi gyakorló jogászi hivatásrend szerepét megismerhetik, mellyel a hivatásrendek közötti együttműködést erősíthetik.

A verseny további menete: a regisztrált csapatok részére 2017. április 25. napjáig megküldésre kerülnek a választott szekciónak megfelelő, megoldandó jogesetek. A csapatoknak mindhárom eljárásjogi pozícióban (polgári szekció: bíró, alperesi, felperesi jogi képviselő; büntető szekció: bíró, ügyész, védő) fel kell készülniük. Ebben az időpontban kapják meg a csapatok a részletes versenyszabályzatot is.

 

Miskolc, 2017. március 31.

 

dr. Répássy Árpád

Miskolci Törvényszék Elnöke