Jogászi Szerepcsere Napja

 

 

MISKOLCI TÖRVÉNYSZÉK

JOGÁSZI SZEREPCSERE NAPJA

2018. ÁPRILIS 12.

VERSENYKIÍRÁS

 

A Miskolci Törvényszék ismételten meghirdeti rendhagyó, gyakorlatorientált, jogi-szakmai versenyét a jogászi hivatásrendek között az alábbi – kibővített – szekciókban:

- polgári,

- büntető,

- közigazgatási és

- munkajogi szekció.

Helyszín: Miskolci Törvényszék (Miskolc, Dózsa György út 4.)

Jelentkezhetnek: joghallgatók, ügyvédjelöltek, fiatal ügyvédek (maximum 3 éves ügyvédi gyakorlat), ügyészségi fogalmazók, alügyészek, bírósági fogalmazók, bírósági titkárok és a társszerveknél munkaviszonyban álló fiatal jogászok 3 fős csoportokban.

Jelentkezési határidő: 2018. március 12.

Jelentkezés módja: a Miskolci Törvényszék honlapjáról letölthető jelentkezési lap megküldésével a szerepcsere@miskolcit.birosag.hu e-mail címre.

A verseny célja: a versenyzők valós tárgyalótermi környezetben, csapatban dolgozva, perbeszédek megtartásával és ítéletek kihirdetésével mérhetik össze tudásukat és képességeiket. A verseny során valamennyi gyakorló jogászi hivatásrend szerepét megismerhetik, mellyel a hivatásrendek közötti együttműködést erősíthetik.

A verseny további menete: a regisztrált csapatok részére 2018. március 21. napjáig megküldésre kerülnek a választott szekciónak megfelelő, megoldandó jogesetek „aktái”. A csapatoknak mindhárom eljárásjogi pozícióban (polgári, közigazgatási és munkajogi szekció: bíró, alperesi, felperesi jogi képviselő; büntető szekció: bíró, ügyész, védő) fel kell készülniük. Ebben az időpontban kapják meg a csapatok a részletes versenyszabályzatot is.

 

Miskolc, 2018. február 27.

 

dr. Répássy Árpád

Miskolci Törvényszék Elnöke

 

Az érdeklődők az alábbi linkekre kattintva betekintést nyerhetnek a verseny hangulatába és szellemiségébe:

https://youtu.be/UYMVihscBtY  forrás: http://m.minap.hu/video/miskolc-ma-20170601

http://minap.hu/cikkek/jogasz-szerepcsere-miskolci-torvenyszeken

http://www.boon.hu/egy-kis-jogaszi-szerepcsere-valos-korulmenyek-kozott/...