Szent Iván éj a Miskolci Törvényszéken

A Miskolci Törvényszék idén első alkalommal csatlakozott a Múzeumok Éjszakája eseménysorozathoz, melynek keretében 2017. június 24-én, Szent Iván éjjelén kinyíltak a bíróság kapui a nagyközönség előtt.

A jelképes belépő jegyek átvételét követően a vendégek a törvényszék elnöki irodájában tehettek látogatást, ahol dr. Répássy Árpád a Miskolci Törvényszék elnöke köszöntötte az érdeklődőket.

Ez követően a bíróság dolgozói által vezetett séta keretében a bíróság épületével ismerkedhettek meg a résztvevők. Útközben megtekinthették a dolgozók alkotásaiból készült „Tavaszi tárlat” kiállítást, majd lehetőség nyílt a bíróság történetét bemutató múzeumi szoba látogatására is. A „törvényszéki múzeumban” a bíróságokon használt korabeli eszközök mellett korhű dokumentumokat, ügyiratokat láthatott a közönség.

A látogatókat a tárgyalótermekben - ahol a bírósági dolgozók szerepüknek megfelelően bírói, ügyészi, és ügyvédi talárt viseltek - egy büntető ügyszakos bíró, majd egy polgári ügyszakos bíró tájékoztatta a tárgyalótermi rendtartásról, a tárgyalások menetéről.

Végül a program résztvevői a gyermekek meghallgatásának helyszínéül szolgáló szobát tekinthették meg, ahol a legfiatalabb látogatóknak apró figyelmességgel kedveskedtek a szervezők.

A rendezvényre szép számmal érkeztek vendégek, akik nagy érdeklődéssel hallgatták a törvényszék dolgozóinak az épület történetét és a bíróság működését bemutató érdekes előadásait.

Miskolc, 2017. június 26.

 

 

CsatolmányMéret
5.32 MB
6 MB
5.52 MB