Pályaorientációs szakmai napon népszerűsítették az igazságügyi alkalmazotti pályát egy miskolci középiskolában

A Nyitott Bíróság program keretében a miskolci Fáy András Görögkatolikus Szakgimnázium több mint 700 diákja részére tartott előadást a Miskolci Járásbíróság egy igazságügyi alkalmazottja, Nagyné Bíró Ágnes. Az iskola fennállásának 100. évfordulója alkalmából szervezett szakmai eseményen az iskola sikeres volt diákja az intézmény valamennyi tanulója előtt egy Power Pointos anyaggal gazdagított előadáson számolt be az országos és nemzetközi versenyeken elért eredményeiről. Kitért az ezidáig öt alkalommal elnyert országos gépíróbajnoki címére, a háromszoros összetett gyors- és gépíróbajnoki címére, valamint a Római Világbajnokságon jegyzőkönyvvezetésből szerzett VB ezüstérmére.

Tekintettel arra, hogy a szakgimnázium országos hírű gyors- és gépírás oktatásban, és a Miskolci Törvényszéken is számos kolléga dolgozik jegyzői munkakörben az ott végzett tanulók közül, az előadó bemutatta a bírósági életpálya előnyeit. Előadásában hangsúlyozta, hogy amikor lehetősége adódott arra, hogy büntető ügyszakos jegyzőként dolgozhasson, örömmel jött a Miskolci Járásbíróságra, hiszen számára a bírósági munka jelenti a szakmája csúcsát, melyet mind a mai napig így gondol. Elmondta, hogy a bíróságokon 2017. szeptember 1-je óta teljesítményértékelésen alapuló javadalmazási rendszert vezettek be azzal a célkitűzéssel, hogy a legkiválóbbak részesüljenek a legnagyobb elismerésben.

 

A fentiekre figyelemmel előadásában buzdította a fiatalokat, hogy a pályaválasztásnál tartsák szem előtt, hogy az anyagi megbecsülésen felül lényeges szempont a munkahelyen a kiemelkedő teljesítményt nyújtó dolgozók erkölcsi megbecsülésben részesítése is.

Miskolc, 2017. október 6.

CsatolmányMéret
412.4 KB