„Egy tábla csoki, sok-sok szeretet" – Mikulásnapi adománygyűjtés a Miskolci Törvényszéken

A Miskolci Törvényszék mindig szívesen csatlakozik azokhoz a kezdeményezésekhez, amelyek jó célt szolgálnak; és az arra rászorulókat támogatják. Idén is örömmel értesültünk arról, hogy az Észak-Magyarország napilap „Egy tábla csoki, sok-sok szeretet" megnevezéssel Mikulás napi akciót indított a Sály településen működő Eötvös József Mozgásjavító Általános Iskola nehéz sorsú tanulói javára. A bentlakásos intézményben olyan sérült gyermekeket gondoznak, ápolnak, akik a gyógyulás mellett általános iskolai tanulmányokat is folytatnak.

Dr. Répássy Árpád, a törvényszék elnöke felkarolta a jótékonysági programot, az adománygyűjtéshez a Miskolci Törvényszék is csatlakozott.

Kollégáink közül sokan átérezték a rászoruló családok helyzetét és összefogtak azért, hogy együtt varázsoljunk mosolyt a beteg gyermekek arcára, hiszen sokuknak egy tábla csoki, egy csomag cukorka jelenti az Ünnepet.

A Miskolci Törvényszék, a Miskolci, a Tiszaújvárosi, a Sátoraljaújhelyi, a Szikszói, az Ózdi, a Kazincbarcikai, Szerencsi, Mezőkövesdi és az Encsi Járásbíróság, valamint a Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság dolgozói csokoládét, egyéb édességeket gyűjtöttek a gyermekeknek Mikulás napjára. A csomagokban az adománygyűjtésről készült fotóikat és jókívánságaikat is elhelyezték, bízva abban, hogy a megajándékozott gyermekek örömmel fogadják azokat.

A felajánlásokat 2017. december 1. napján dr. Horváth Dóra sajtószóvivő és dr. Veres Ágnes bírósági titkár juttatta el az Észak-Magyarország napilap szerkesztőségébe, ahonnan majd a lap munkatársai viszik tovább a gyerekekhez.

Miskolc, 2017. december 1.