E-bike meghajtó egységeket vitt el a raktárépületből – előzetes letartóztatásba került

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2018. január 14-ig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben jelentős értékre elkövetett lopás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A gyanú szerint a terhelt kamionsofőrként dolgozik egy olyan cégnél, amely többek között egy másik gazdasági társasággal áll üzleti kapcsolatban. A gyanúsított munkaköréből adódóan fordult meg a társaság kezelésében lévő miskolci raktárépületben. 2017. január 7. napja és 2017. december 4. napja között ebből a miskolci raktárépületből 48 db e-bike meghajtó egységet vitt el megközelítőleg 5.900.00.-Ft. értékben. A gyanúsított társánál tartott házkutatás során az összes meghajtó egységet lefoglalták, így a kár hiánytalanul megtérült. A terhelt társának előzetes letartóztatását még korábban, 2017. december 7-én rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A bíróság a lopás bűntette elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és a további nyomozati cselekmények zavartalan lefolytatásához fűződő érdek miatt az előzetes letartóztatás elrendelését szükségesnek látta. Az esetleges további gyanúsítottak, tanúk felkutatása még folyamatban van, így megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén az esetleges gyanúsított-társakkal összebeszél, vagy a tanúkat befolyásolja, megfélemlíti. Továbbá felmerül annak a veszélye, hogy a tárgyi bizonyítási eszközöket megsemmisítené, meghamisítaná, vagy elrejtené.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.