Az „év igazságügyi alkalmazottjai” a Miskolci Törvényszéken

2017. december 21-én az „Év igazságügyi alkalmazottja” díjban a Miskolci Törvényszéken - a dolgozók jelölései alapján – Képes Zoltánné, a Miskolci Járásbíróság tisztviselője, a Miskolci Járásbíróság büntető lajtromirodájának vezetője és Ilonkáné Pásh Éva, a Miskolci Törvényszék elnöki irodájának humánpolitikai feladatokkal megbízott tisztviselője részesültek.

 

2015. év óta az igazságügyi alkalmazottak munkájának elismeréseként alapított díjat minden év utolsó hónapjában adja át a törvényszék elnöke, a bírák és igazságügyi alkalmazottak szavazata alapján két alkalmazott részére.

 

Dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke idén az elismeréseket – valamint az azzal járó emlékérmet, díszoklevelet és jutalmat – a 2017. decemberében összehívott igazságügyi alkalmazotti értekezleten, ünnepélyes keretek között adta át a két legtöbb szavazatot elnyerő igazságügyi alkalmazottnak.

 

Képes Zoltánné 1993. év óta dolgozik a Miskolci Városi Bíróságon, kezdetben bíró mellé beosztott jegyzőként, majd 1997. évtől kezdődően a székhelyi járásbíróság elnöki irodájában. A székhelyi járásbíróság büntető irodáját 2007. óta vezeti, mely szakmai hozzáértésének, és átlagon felüli jártasságának köszönhetően évek óta jól szervezetten és megbízhatóan működik. Kollégái szerint a bírósági szolgálatban tanúsított példamutató szorgalma, kiemelkedő színvonalú munkavégzése messzemenően érdemessé teszi a tanácsosi cím viselésére, melyet idén, a Bíróságok Napján adományoztak számára.

 

Ilonkáné Pásh Éva, 1983-ban létesített igazságügyi szolgálati jogviszonyt a Miskolci Városi Bíróságon. Kezdetben jegyzőkönyvvezetői feladatokat látott el büntető ügyszakban, valamint a büntető csoportvezető igazgatási tevékenységét segítette. Ezt követően 1997-ben helyezték át a Megyei Bíróság elnöki irodájába, ahol humánpolitikai feladatok ellátásával foglalkozott, és mely tevékenységét mind a mai napig töretlen szakmai lelkesedéssel végzi. Az Országos Bírói Tanács 2016. július 15-én főtanácsosi címben részesítette. A leadott szavazatok és a kollégái véleménye alapján a bírósági szolgálatban eltöltött több mint 34 év alatt a munkája iránt tanúsított elkötelezettsége, a kollégákhoz való viszonya a fiatalabb nemzedékek elé állítható követendő példaként.

 

Munkájukat megköszönve elismerésükhöz gratulálunk!

 

Miskolc, 2018. január 3.

CsatolmányMéret
4.77 MB