Megkezdődött az új Szakmai Gyakornoki Program a Miskolci Törvényszéken

A Miskolci Törvényszék és a Miskolci Egyetem között 2017. december 19-én létrejött együttműködési keretmegállapodás alapján a mai napon megkezdték 12 hetes gyakornoki idejüket a sikeresen pályázó hallgatók.

A fenti megállapodás alapján bővült a kötelező szakmai gyakorlat teljesítésének lehetősége, azzal a céllal, hogy a kötelező szakmai gyakorlathoz képest mélyebb és tartalmasabb ismeretek, tapasztalatok megszerzését tegye lehetővé a törvényszék a hallgatók számára. Az első ízben meghirdetett programra több pályázat is érkezett, melyek közül két joghallgató munkáját ítélte a bíráló bizottság a legkiválóbbnak. A nyertes pályázók egyike büntető ügyszakban, a másik hallgató polgári ügyszakban lát majd el feladatokat. A kiválasztási eljárásnál elsődleges szempont volt, hogy a pályázók magas szintű jogi ismeretekkel rendelkezzenek. A bíróságon eltöltött három hónap során a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese, dr. Fuhrmann Gábor látja majd el a hallgatók szakmai gyakorlatának irányítását, felügyeletét és ellenőrzését.

A Miskolci Törvényszék elnöke, dr. Répássy Árpád, kiemelt figyelmet szentel annak, hogy a joghallgatók figyelmét kellő időben ráirányítsa a fogalmazói, valamint az egyéb igazságügyi alkalmazotti pályára, ezért a hallgatók fogadására ezentúl minden szemeszterben lehetőséget biztosít majd. Legközelebb 2018. szeptemberétől várja a bírói hivatás iránt érdeklődő hallgatókat.

Munkájukhoz ezúton is sok sikert kívánunk!

 

Miskolc, 2018. február 21.