Egyetemi Szakmai Gyakorlati Börzén mutatkozott be a Miskolci Törvényszék

„Karriert is adunk, nem csak diplomát” jelmondattal megnyitotta kapuit április 11-én a Miskolci Egyetem Állásbörzéje és Szakmai Gyakorlati Börzéje. A huszonnegyedik alkalommal megrendezett börzén nem csak az álláshelyeket, hanem a szakmai gyakorlati helyeket kínáló kiállítás alkalmat nyújtott a résztvevők bemutatkozására, állásajánlatainak, szakmai gyakorlati programjainak megismertetésére.

A Szakmai Gyakorlati Börzén vett részt immár hatodik alkalommal a Miskolci Törvényszék is kiállítóként. A megelőző évekhez képest egyre növekvő számú érdeklődő többsége az új, 2018. év elején indult Szakmai Gyakornoki Programról érdeklődött. Dr. Gyurán Ildikó bíró, sajtószóvivő, dr. Molnár Dalma sajtótitkár, és Simkóné dr. Réti Réka fogalmazó tájékoztatták a hallgatókat a 12 hetes időtartamú új programról, mely a kötelező szakmai gyakorlathoz képest mélyebb és tartalmasabb ismeretek, tapasztalatok megszerzését teszi lehetővé. Az első két nyertes pályázó már szakmai gyakorlatát tölti a törvényszéken.

A bíróság standján egy interaktív előadás vetítésével a bírói hivatás és igazságügyi alkalmazotti pálya iránt érdeklődők megismerkedhettek továbbá a bírósági fogalmazói felvételi eljárással, a jelentkezés részleteivel, az egyéb igazságügyi alkalmazotti karrierlehetőségekkel, míg a tájékoztató füzetekből és prospektusokból a bírósági szervezetrendszer felépítésével.

Miskolc, 2018. április 11. napján

CsatolmányMéret
3.81 MB