„Egy tábla csoki, sok-sok szeretet” – a Miskolci Törvényszék idén sem feledkezett meg a gyermekekről

A Miskolci Törvényszék számára a december hónap a mindennapi feladatok ellátása mellett az adományozás hónapja is, így ezévben is csatlakozott az Észak-Magyarország napilap „Egy tábla csoki, sok-sok szeretet” Mikulás napi akciójához.

A program idén a Miskolci Éltes Mátyás Óvoda, Általános Iskola és Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézet fogyatékkal élő kis tanulóit célozta meg. Az itt tanuló gyermekek a gyógyulás napi nehézségei ellenére általános iskolai tanulmányokat is folytatnak. Sokuk számára nehéz körülmények között telik az ünnep, így a program célja, hogy egy kis mosolyt csaljon a gyermekek arcára.

Dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke ismételten örömmel fogadta a felkérést, hogy a bíróság is részt vegyen a programban, hiszen jó ügy mellett kiállni valamennyi kolléga büszkesége.

A dolgozók lelkesedését mutatja, hogy a törvényszék valamennyi járásbírósága és a közigazgatási és munkaügyi bírósága is rész vett a mikulás napi gyűjtésben. Az adománygyűjtésről fotókat is készítettek a kollégák, hogy még személyesebbé és maradandóbbá tegyék a gyermeke számára ezt az ajándékozást.

Az összegyűjtött finomságokat 2018. december 4-én dr. Veress Ágnes, dr. Bácskay Ágnes és dr. Balogh Adrienn bírósági titkárok juttatták el a napilap szerkesztőségébe, ahonnan majd a lap munkatársai juttatják el a gyerekekhez.

Miskolc, 2018. december 5.