„Csak egy telefonba kerül” – összefogtak az esőerdőkért a Miskolci Törvényszéken

„A törvényszék célul tűzte ki, hogy felhívja a figyelmet környezetünk sérülékenységére, védelmének fontosságára és aktívan közreműködjön Földünk értékeinek megőrzésében is” – fogalmazott dr. Répássy Árpád, a Miskolci Törvényszék elnöke azon a sajtótájékoztatón, melyet a bíróság környezetvédelmi kampányának részeként 2019. augusztus 12-én tartottak Miskolcon. 

A Miskolci Törvényszék csatlakozva az Országos Bírósági Hivatal elnöke által meghirdetett „Karrier - Család - Egészséges életmód” programhoz folyamatosan bővíti azon intézkedései körét, melyek hozzájárulnak a bíróság társadalmi felelősségvállalásának erősítéséhez. Egyre népszerűbbek azok a programok, amelyek keretében a munkavállalók egy csapatként vesznek részt karitatív rendezvényeken, jótékonysági akciókban, vagy közösen tesznek egy nemes cél érdekében.

A bíróság idén júniusban megállapodást kötött a Miskolci Állatkert és Kultúrparkkal, melynek keretében indított „Csak egy telefonba kerül” környezetvédelmi kampány elemeként, önálló kezdeményezést tett a használaton kívüli mobiltelefonok összegyűjtésére és újrahasznosításának támogatására, felhívva ezzel is a figyelmet a civilizáció fejlődése és a környezetszennyezés összefüggéseire, valamint környezetünk védelmének fontosságára.

A törvényszéken és a járásbíróságokon gyűjtődobozokat helyeztek el, melyekben 274 darab feleslegessé vált telefont gyűjtöttek össze a törvényszék dolgozói. A törvényszék az összegyűlt telefonokat a vadaspark közreműködésével juttatta el az újrahasznosítást végző szervezethez.

A használaton kívüli készülékek értékét az előállításukhoz használt koltán érc újrahasznosítása adja, mellyel csökkenthető a koltán bányászata, így az esőerdők pusztulása mérsékelhető és több veszélyeztetett állatfaj élőhelyének zavartalansága is biztosítható.

Miskolc, 2019. augusztus 12.

CsatolmányMéret
10.81 MB
10.18 MB