Őszi színkavalkád a Miskolci Törvényszéken

„A természet nem a vagyontárgyunk: úgy kell átadnunk gyermekeinknek, ahogy kaptuk.”

Oscar Wilde

A Miskolci Törvényszék hagyományosan minden ősszel kiállítást szervez a bírósági dolgozók saját alkotásaiból. Az „Őszi Tárlat” elnevezésű, a mai naptól látogatható interaktív kiállítás az álomba szenderülő táj szépségén túl a természeti értékeinkre is igyekszik felhívni a széles nagyközönség figyelmét.

 

 

A kiállított alkotásokon keresztül megcsodálhatjuk kollégáink kreativitását, ám az idén ősszel meghirdetett tárlat másik különlegességét az adja, hogy a színpompás őszi természetet ábrázoló képeken keresztül szeretnénk ráirányítani a figyelmet természeti értékeinkre is.

A Föld állat- és növényvilágának sokszínűségét felvonultató alkotások megtekintésén túl a nagyközönség is részese lehet a kiállításnak, ugyanis a falakon sorakozó művek között megtalálható egy befejezetlen kép, melynek interaktív jellege lehetővé teszi, hogy a látogatók kiszínezzék vagy további rajzokkal tegyék egyedivé azt. A kép köré elhelyezett természettudósoktól, költőktől és íróktól származó idézetek pedig az élővilág sérülékenységének és a környezetvédelem fontosságának üzeneteit közvetítik a látogatók felé.

A kiállítás a bírák és az igazságügyi alkalmazottak, valamint a bíróság épületében megforduló állampolgárok számára egészen adventig látogatható, a harmadik emeleti Juhász Andor terem előtti folyosórészen.

Miskolc, 2019. október 8.