Civil Szakmai Napot tartottak Miskolcon

A Miskolci Törvényszék Gazdasági Kollégiuma a hagyományoknak megfelelően idén is Civil Szakmai Napra invitálta a civil szférával foglalkozó szakembereket: a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Ügyvédi Kamara, a Civil Információs Központ és a Miskolci Egyetem képviselőit.

A november 7-én megtartott szakmai nap résztvevői előadást hallhattak a civil szervezetek vezető tisztségviselőinek felelősségére vonatkozó szabályokról, valamint ismertették számukra az ügyészség által lefolytatott törvényességi vizsgálatok tapasztalatait. A kerekasztal beszélgetés hátralévő részében a kollégium civil ügyszakában dolgozó titkárok tájékoztatták a megjelenteket a 2019. évben megindult törvényességi felügyeleti eljárások tapasztalatairól, a beszámolók letétbe helyezésének szabályairól, annak elmulasztásának következményeiről, illetőleg a beszámolókkal kapcsolatos közérdekű bejelentésekről.

Az előadásokat követően a jelenlévők a gyakorlatukban előforduló konkrét kérdések megvitatására is lehetőséget kaptak. A tanácskozás résztvevői egyetértettek abban, hogy a szakmai fórum révén ismét számos hasznos információval gazdagodtak.

Miskolc, 2019. november 7.

CsatolmányMéret
198.12 KB