Nyugdíjas találkozó az emlékezése erejével, az összetartozás jegyében a Miskolci Törvényszéken

Idén november 7-én rendezte meg a több évtizedes hagyományokra visszatekintő nyugdíjas találkozóját a Miskolci Törvényszék. A nyugállományba vonult bírákat és igazságügyi alkalmazottakat ebben az esztendőben is színes programok várták, hogy egy közös találkozás keretében emlékezhessenek meg a bírósági szervezetrendszer életét meghatározó személyiségekről és eseményekről.

A találkozót dr. Fuhrmann Gábor, a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese nyitotta meg, aki örömét fejezte ki, hogy ebben az évben is ilyen sok, több, mint száz nyugalmazott kolléga fogadta el a meghívást és látogatta meg volt munkahelyét. Az elnökhelyettes ünnepi köszöntőjében az elmúlt hónapok legfontosabb történéseinek és személyi változásaink összefoglalásán túl hangsúlyozta, a törvényszék életében kiemelkedő jelentőséggel bíró hagyományápolás, az összetartozás és az idős emberek iránti társadalmi felelősségvállalás fontosságát. „Azt, hogy ezt mennyire komolyan is veszi a törvényszék mi sem bizonyítja jobban, mint a júliusban a Diósgyőri várban a megye egykori bíróságainak történetét és a jogászi hivatás kiemelkedő helyi képviselőinek életútját bemutató konferencia, illetve a mai, 40 éves múlttal rendelkező nyugdíjas találkozó megrendezése is.” – mondta a Miskolci Törvényszék elnökhelyettese. 

Az együtt töltött délután folyamán dr. Pálinkás György, a Miskolci Járásbíróság volt bírájának életútját megelevenítő előadás és a Diósgyőri várban kiállított bíróságtörténeti tárlatot bemutató kisfilm mellett, zenés program is várta a kikapcsolódni vágyókat.

A Miskolci Törvényszék a jövőben is elkötelezett marad eme hagyomány ápolása iránt, hiszen a volt kollégák jelenléte és a tőlük kapott szellemi örökség mindig azokra az értékekre emlékeztet, melyek követése folytán ma a törvényszék ilyen stabil alapokon áll.   

Miskolc, 2019. november 8.

CsatolmányMéret
1.22 MB
2.3 MB