Cikkíró verseny a hagyományőrzés jegyében a Miskolci Törvényszéken

A Miskolci Törvényszék immáron harmadik alkalommal hirdette meg tudományos cikkíró pályázatát, melyet idén a „Dr. Pálinkás György emlékév” keretében szervezett.

A néhai miskolci, majd legfelsőbb bírósági bíró tiszteletére rendezett emlékév egyik kiemelkedő eseménye az idei cikkíró pályázat, melynek során egy-egy, az érdeklődés középpontjában álló, aktuális témában írt dolgozat benyújtásával valósult meg a bírói gyakorlat tudományos igényű elemzése.

A 2019. december 13-án megtartott díjkiosztó gálán dr. Tóth Imre, a Miskolci Törvényszék Polgári-Közigazgatási-Munkaügyi Kollégiumának vezetője köszöntötte a versenyzőket és a vendégeket. Dr. Szrogh Csaba a Miskolci Törvényszék bírája előadásában a bírói éthoszról osztotta meg gondolatait, majd a vendégek megismerhették dr. Pálinkás Györgyöt, a bírói életpálya egykori legendás alakját, akinek emlékét dr. Szabó Nikoletta, a Miskolci Járásbíróság polgári csoportvezető-helyettese idézte fel a hallgatóság számára.

Az előadásokat követően dr. Tóth Imre kollégiumvezető úr adta át a díjakat, aki elmondta, hogy „A verseny sikerességét és a jogászi hivatásrendek közötti egyre nagyobb népszerűségét bizonyítja, hogy az idei versenyre érkeztek be a legnagyobb számban dolgozatok.” A bíráló bizottság értékelése alapján a különböző szekciókban a Miskolci Törvényszék bírósági titkárai és a Miskolci Egyetem Állam-és Jogtudományi Deák Ferenc Doktori Iskolájának hallgatói jeleskedtek. A polgári jogterületen a legszínvonalasabb dolgozatot Homródiné dr. Bartalos Éva bírósági titkár nyújtotta be; míg büntetőjogi szekcióban dr. Pecsenye Máté törvényszéki titkár nyert. Közigazgatási szekcióban dr. Csirszki Martin, míg munkaügyi szekcióban dr. Hojnyák Dávid PhD hallgató dolgozata nyerte el leginkább a zsűri elismerését. A program zárásaként dr. Kőváriné dr. Vágási Erika a Miskolci Járásbíróság elnöke is gratulált a pályázat valamennyi résztvevőjének.

Miskolc, 2019. december 13.