Megjelent a Mailáth György Tudományos Pályázat idei kiírása

Az Országos Bírósági Hivatal elnöke Mailáth György országbíró emlékére idén is tudományos pályázatot hirdet, amelynek keretében az alábbi négy szekcióban várunk pályamunkákat:

I. Polgári jogi szekció
 
II. Büntetőjogi szekció
 
III. Munkajogi és közigazgatási jogi szekció
 
IV. Bírósági általános igazgatási szekció.

 A fogalmazó felvételi szabályzat értelmében a tudományos pályázat joghallgató résztvevői a fogalmazó felvételi során többletpontokat szerezhetnek a pályázaton elért helyezésük alapján. Az első helyezett joghallgató 8, a második helyezett joghallgató 6, a harmadik helyezett és a különdíjat szerző joghallgató 4 többletpontban részesül. 

A pályázati kiírás és az egyes téma kiírások az alábbi linken érhetők el: https://birosag.hu/mailath-gyorgy-tudomanyos-palyazat/mailath-2021/palyazati-kiiras
 
A pályamunkák személyesen vagy postai úton nyújthatók be az Országos Bírósági Hivatal Elnökének címezve (1055 Budapest, Szalay u. 16.). 
 
A pályázat postára adási határideje: 2021. október 7.

Az Országos Bírósági Hivatal által kiadott eredeti közlemény a https://birosag.hu/hirek/kategoria/tudomanykultura/megjelent-mailath-gyorgy-tudomanyos-palyazat-idei-kiirasa-4 linkre kattintva tekinthető meg.

Miskolc, 2021. július 6.