Átadták az Országos Bírósági Hivatal Balatonszemesi Képzési Központját

A Balatonszemesi Képzési Központ átadása alkalmából 2022. június 9. napján épületbejárással egybekötött ünnepi rendezvényt tartottak Balatonszemesen. A résztvevőket dr. Senyei György, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke köszöntötte. Az ünnepségen beszédet mondott Finta Csaba belsőépítész is.

Az OBH elnöke beszédében felidézte, hogy 2017 őszén kezdődtek meg az épületegyüttes tervezési munkálatai. Egy olyan, európai színvonalú képzési központ létrehozása volt a cél, amely egyaránt alkalmas a legkorszerűbb technikai eszközök által támogatott képzések lebonyolítására és az igazságszolgáltatásban dolgozók rekreációs igényeinek biztosítására.

Kiemelte, hogy a bíróság tradicionális és tudásalapú szervezet, ezért a bírák és az igazságügyi alkalmazottak szakmai képzését folyamatosan biztosítani kell helyi, regionális és országos szinten egyaránt. A legmodernebb oktatási technológiával felszerelt előadótermekben a bírósági szervezetrendszer valamennyi tagja naprakész információkkal, tudásanyaggal gazdagodhat a jelenléti és a digitális térben zajló képzéseken való részvétellel.

Finta Csaba beszédében megköszönte a közös munkát. Hangsúlyozta, hogy a Balatonszemesi Képzési Központ tervezése során az egyik kiemelt cél az volt, hogy az épület belső tereinek kialakítása a Balaton hangulatát tükrözve lehetővé tegye az ideérkezők nyugodt környezetben történő szakmai felkészülését.

Az elsődlegesen képzési funkciót ellátó központban – mely közel 200 fő képzésére és 70 fő elhelyezésére alkalmas – már megkezdődött az első szakmai rendezvény.

Az Országos Bírósági Hivatal által kiadott hír az alábbi linkre  kattintva tekinthető meg.

https://birosag.hu/hirek/kategoria/birosagokrol/atadtak-az-orszagos-birosagi-hivatal-balatonszemesi-kepzesi-kozpontjat  

Miskolc, 2022. június 9.