Előzetes letartóztatás a leányukkal szexuális tartalmú felvételeket készítő gyanúsítottakkal szemben

A Miskolci Járásbíróság nem jogerősen 30 napra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két gyanúsítottnak, akikkel szemben kiskorú veszélyeztetése és szeméremsértés vétsége miatt indult büntetőeljárás.

A megalapozott gyanú szerint az élettársi kapcsolatban élő gyanúsítottak 2016. nyarától többször szerveztek olyan rendezvényeket, melyeken a II. r.  gyanúsított fiatalkorú lánya és annak hasonló korú barátai is részt vettek. Ezen alkalmakkor közösen alkoholt fogyasztottak, meztelenkedtek, egyéb szeméremsértő cselekményeket végeztek. A terheltek a II. r. gyanúsított lányával szexuális tartalmú felvételeket készítettek, őt partnerként kívánták bevonni a szexuális életükbe. A II. r. gyanúsított a lánya fiatalkorú barátnőjéhez is közeledett, simogatta, ölelgette és arra kérte, hogy vele és élettársával létesítsen szexuális kapcsolatot.

A bíróság a bűncselekmény elkövetésének gyanúját megalapozottnak találta és indokoltnak látta a terheltek előzetes letartóztatásának elrendelését is. Döntését a gyanúsításban szerepelő bűncselekmény miatt kiszabható, akár 7 évig tartó szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére alapította. Mivel a nyomozás még kezdeti szakban van, az is megalapozottan feltehető, hogy a terheltek szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával, vagy a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével meghiúsítanák vagy veszélyeztetnék a bizonyítást.

Miskolc, 2017. január 13.