Hárman voltak a göncruszkai támadók – előzetes letartóztatásban a gyanúsítottak

A Miskolci Járásbíróság 2017. szeptember 24-én, vasárnap elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki két társával 2017. szeptember 15-én Göncruszkán otthonában súlyosan bántalmazta a 80 éves sértettet.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a már korábban előzetes letartóztatásba került két társa, az idős sértett házának ajtaját az éjszakai órákban egy bicskával kifeszítették, majd a házba bementek. Az egyik gyanúsított több alkalommal megütötte a sértettet, majd értékeket keresve valamennyien átkutatták az ingatlant. A lakásból aranyékszerekkel és egy televízióval távoztak.

A sértett a bántalmazás következtében koponyaűri vérzést, testszerte zúzódásokat szenvedett, eszméletlen állapotba került, majd néhány nappal később elhunyt.

A bűncselekmény kiemelkedő tárgyi súlyú, akár 10 évet meghaladó tartamú szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsított többször volt már büntetve, vele szemben jelenleg is vagyon elleni bűncselekmény miatt folyik büntetőeljárás, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Fennáll a veszélye annak is, hogy összebeszéléssel, vagy a tanúk befolyásolásával megnehezítené a bizonyítást.

Az előzetes letartóztatást elrendelő végzés jogerős.

Miskolc, 2017. szeptember 25.