Pálinkát követelt a sértettől, majd súlyosan bántalmazta – előzetes letartóztatásba került

Az Ózdi Járásbíróság nyomozási bírája 2017. október 28. napjáig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben testi sértés bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A járóbottal közlekedő sértett 2017. szeptember 26-án a kora délutáni órákban Ózdon a Szabadság utcán haladt, amikor a gyanúsított felszólította, hogy adjon neki pálinkát. Miután a sértett közölte, hogy nincs nála ital, a gyanúsított elvette az idős férfi járóbotját és nagy erővel fejen ütötte a sértettet. A bántalmazás következtében a sértett nyílt, darabos koponyatörést és koponyaüregi vérzést szenvedett.

A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsítottal szemben más bűncselekmény miatt büntetőeljárás folyik, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el. Nem zárható ki az sem, hogy a tanúk befolyásolásával veszélyeztetné a bizonyítást.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított fellebbezett.

Miskolc, 2017. szeptember 28.