Késsel támadtak a sértettre a gyanúsítottak

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája 2017. november 6. napjáig elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két fiatalkorú gyanúsítottnak, akikkel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsítottak 2017. június hónapban egy miskolci gyermekotthonban megbeszélték, hogy pénzt fognak szerezni. Ennek érdekében este 21 óra körül villamosra szálltak, ahol kiválasztottak egy a járművön utazó férfit, aki a Dorottya úti megállóban leszállt és őt követni kezdték.

A II. rendű vádlott kést vett elő, majd közölte a sértettel, hogy adja át a pénzét vagy leszúrja őt. A sértett megijedt a gyanúsítottaktól, és átadott részükre két darab ismeretlen címletű papírpénzt. A pénz megszerzését követően a gyanúsítottak futva távoztak.

A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, akár 10 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének veszélye. Megalapozottan feltehető az is, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén újabb bűncselekményt követnének el.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsítottak fellebbeztek.

 

Miskolc, 2017. október 6.