Mozgáskorlátozott sértettre támadt a gyanúsított – előzetes letartóztatásba került

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben bűncselekmény elhárítására fogyatékosságának fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A két mankóval közlekedő sértett 2017. október 6-án a délelőtti órákban Miskolcon, a Baross Gábor utcán haladt, amikor a gyanúsított elé állt és a sértett kabátjának zsebeiben kezdett kutatni.

Miután a sértett megpróbált a gyanúsított mellett elmenni, ebben őt a gyanúsított megakadályozta és a sértett zsebéből 2-3000.- Ft összegű készpénzt kivett, majd a sértetett meglökte, aki arccal a földre zuhant.

A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, akár 8 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a gyanúsított szökésének, elrejtőzésének veszélye. A gyanúsított bűntetett előéletű, vele szemben más bűncselekmény miatt büntetőeljárás folyik, így megalapozottan feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

A végzés nem jogerős, a bíróság döntésével szemben a gyanúsított fellebbezett.

 

Miskolc, 2017. október 6.