Előzetesben marad a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottja

A Miskolci Járásbíróság 2018. január 7. napjáig meghosszabbította az előzetes letartóztatását annak a férfinek, akit a Borsodnádasdon történt emberölés bűntettével gyanúsítanak.

 

A sértett eltűnését még 2017. szeptember 3-án jelentették be hozzátartozói, mert nem ment haza a megbeszélt időre. Ekkor a polgárőség és a tűzoltóság nagy erőkkel megkezdte keresését.

 

A fiatal lány holttestét a nyomozóhatóság 2017. szeptember 3-án találta meg egy vízelvezető aknában. A gyanúsítás szerint az ittas és „herbás” cigarettát is fogyasztó fiú a sértettet – aki feltehetően öntudatlan állapotba került – ezidáig kétséget kizáróan nem tisztázott okból lemeztelenítette, majd a vízelvezető csatorna összekötő árok vas fedelét felemelve oda őt bedobta. A sértett halálát vízbefulladás okozta.

 

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény számában, minősítésében változás nem következett be az előzetes letartóztatás elrendelése óta, így amennyiben bűnösségét megállapítják, úgy vele szemben 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. Erre tekintettel fennáll továbbra is a reális a veszélye a gyanúsított szökésének, illetve elrejtőzésének. A bíróság szerint az eljárási cselekményeken való részvétele másként nem biztosítható.