Kaszákkal támadtak ismerőseikre a gyanúsítottak – előzetes letartóztatásba kerültek

Felfegyverkezve, csoportosan elkövetett magánlaksértés bűntette miatt indult eljárás azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik az alapos gyanú szerint 2017. december 20. napján az esti órákban botokkal, kaszákkal támadtak ismerőseikre.

A gyanúsítás szerint a terheltek egy korábbi nézeteltérés miatt megjelentek a sértett mérai ingatlanánál, annak kapuját berúgva az ingatlanra bementek. Az udvaron tartózkodó sértetteket a házba bekergették, majd maguk is megpróbáltak bemenni a lakásba. A bejutás érdekében a náluk lévő botokkal, kaszákkal a ház ablakait és ajtaját betörték. Az udvaron álló gépkocsit is megrongálták. Az eseményeknek a rendőrség értesítése vetett véget.

A bíróság 2017. december 22. napján tartott ülésen egy hónapra elrendelte a három gyanúsított előzetes letartóztatását. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén fennáll a veszélye annak, hogy újabb bűncselekményt követnének el, vagy a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetnék a bűncselekmény felderítését.

Miskolc, 2017. december 22.