Továbbra is előzetesben marad a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottja

A Miskolci Járásbíróság 2017. december 22. napján meghosszabbította annak a férfinak az előzetes letartóztatását, akit a Borsodnádasdon történt emberölés bűntettének elkövetésével gyanúsítanak.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a fiatal lány sértett, akik már korábban ismerték egymást, 2017. szeptember 2. napján az esti órákban Borsodnádasdon találkoztak. A gyanúsított és a sértett között vita alakult ki, majd az ittas és „herbás” cigaretta hatása alatt álló férfi, a feltehetően öntudatlan állapotban lévő lányt, ezidáig kétséget kizáróan nem tisztázott okból lemeztelenítette és bedobta a vízelvezető csatorna összekötő árokba.

A sértettet 2017. szeptember 3-án holtan találták meg, halálát vízbefulladás okozta.

A gyanúsított terhére rótt bűncselekmény minősítésében változás nem következett be az előzetes letartóztatás elrendelése óta, így amennyiben bűnösségét megállapítják, vele szemben 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bíróság álláspontja szerint továbbra is fennáll a gyanúsított szökésének, illetve elrejtőzésének veszélye. Erre tekintettel a bíróság a gyanúsított előzetes letartóztatását 2018. március 7. napjáig meghosszabbította.