Segédfelügyelőre támadt az ittas vádlott, jogerősen közérdekű munka büntetésre ítélték

A Miskolci Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a vádlott férfinak az ügyében, akivel szemben hivatalos személy támogatója elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Lakossági bejelentés alapján – miszerint a házban valaki hangoskodik – a Miskolci Önkormányzati Rendészet közterület felügyelője és segédfelügyelője egy miskolci társasházban intézkedtek. Lifttel akartak felmenni a lakóház 10. emeletére, ahonnan felülről lefelé haladva ellenőrizték volna a lépcsőházat. Amikor a lift ajtaja kinyílt, az ott tartózkodó, erősen ittas állapotban lévő vádlott közepes erővel hasba rúgta a segédfelügyelőt, miközben folyamatosan kiabált, és verekedésre hívta fel a közterület felügyelőt és segítőjét.

A bíróság a vádlottat hivatalos személy támogatója elleni erőszak bűntette miatt 240 óra közérdekű munkára ítélte, és kötelezte a büntetőeljárás során felmerült bűnügyi költség megfizetésére. Enyhítő körülményként a vádlott javára értékelte, hogy büntetlen előéletű, fiatal felnőtt, és az eljárás során a sértettől bocsánatot kért, míg súlyosító körülmény volt a vádlott ittasága, valamint az erőszakos cselekmények gyakori előfordulása.

Az ítélet jogerőre emelkedett.

Miskolc, 2018. február 7.