Gáz-spray-vel támadt a sértettekre – börtönbüntetésre ítélték

A Miskolci Járásbíróság börtönbüntetésre ítélte azt a vádlottat, aki egyik sértettre a saját kertjében, a másikra vezetés közben gáz-spray-t fújt.

Az első esetben a vádlott éppen a sértett Mályiban lévő családi házának zárt udvarán álló gépkocsi kesztyűtartójában kutatott, amikor ezt a sértett észrevette. Közelebb ment a vádlotthoz, aki ekkor már kivett az autóból egy pénztárcát, melyben 5.000.- forint volt. Amikor a vádlott meglátta a közeledő sértettet gáz-spray-vel az arcába fújt, majd megtaszította őt. A sértett hanyatt esett, a lépcső korlátjára zuhant, a vádlott pedig elmenekült a helyszínről. A sértett a fején és a kezén könnyebb sérüléseket szenvedett.

A vádlott egy másik alkalommal Miskolcon a Malomszög utcán autójával a közlekedési lámpánál várakozó sértett mellé állt, majd intett a sértettnek, hogy húzza le az autója ablakát. Amikor a sértett az ablakot lehúzta, a vádlott gáz-spray-vel lefújta a sértettet és továbbhajtott. A sértett a szemén sérült, szaruhártya és kötőhártya sérüléseket szenvedett.

A bíróság a vádlottat rablás, garázdaság és testi sértés miatt 3 év börtönbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte.

Az ítélet nem jogerős, azzal szemben a vádlott és védője fellebbezett, az ügyész 3 napon belül dönt a fellebbezés tárgyában.

 

Miskolc, 2018. február 8.