Kegyetlen emberölés Putnokon – előzetes letartóztatásban a gyanúsítottak

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a négy gyanúsítottnak, akik február 4-én brutális kegyetlenséggel megölték ismerősüket, majd a sértett férfi holttestét elrejtették.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsítottak és a sértett együtt italoztak egy Putnokhoz közeli településen, majd az egyik gyanúsított nő által vezetett autóval Putnokra indultak.  Az autóban utazók vitatkoztak, majd a sértettet a két gyanúsított férfi egy késsel többször megszúrta, a nyakát is elvágták. Putnokra érve a vérző sértettet a kocsiból kihúzták, és tovább szurkálták, miközben a gépkocsit vezető gyanúsított telefonnal világított társainak. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A gyanúsítottak a holttestet visszatették az autóba, majd egyikük ingatlanán lévő emésztő gödörbe tették. A nyomok eltüntetésében az egyik gyanúsított korábbi élettársa, a IV. r. gyanúsított is közreműködött.

A bűncselekmény akár 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, ezért fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének. Fennáll a veszélye annak is, hogy a gyanúsítottak újabb bűncselekményt követnének el, vagy a még ki nem hallgatott tanúkat befolyásolnák, megfélemlítenék és ezzel a bizonyítás eredményességét veszélyeztetnék, ezért a nyomozási bíró a gyanúsítottak előzetes letartóztatását rendelte el.

A bíróság döntése nem jogerős, azzal szemben a gyanúsítottak és védők fellebbeztek.

 

Miskolc, 2018. február 8.