A nyílt utcán ütötték, rúgták a sértettet – emberölés miatt álltak bíróság elé

A Miskolci Törvényszék emberölés miatt szabadságvesztésre ítélte azt a két férfi vádlottat, akik Ózdon az utcán olyan súlyosan bántalmazták ismerősüket, hogy a sértett a helyszínen életét vesztette.

2015 októberében a sértett férfi és a II. r. vádlott és egy társaságban szórakoztak Ózdon, alkoholt is fogyasztottak, majd együtt indultak az I. r. vádlott lakására. Az ingatlanba bementek, azonban az I. r. vádlottat nem találták otthon, ezért kijöttek a házból. Az utcán találkoztak az I. r. vádlottal, aki kifogásolta, hogy a sértett ittasan bement a lakásába. A vádlottak mindketten megütötték, megrúgták a sértettet, aki a földre esett. A vádlottak a földön fekvő sértettet az utcán tovább bántalmazták, ütötték, rúgták, taposták a testét, mely következtében a helyszínen belehalt sérüléseibe.

A bíróság a büntetett előéletű vádlottakat emberölés bűntette miatt szabadságvesztésre, az I. r. vádlottat 10 év, a II. r. vádlottat 11 év fegyházbüntetésre ítélte. A II. r. vádlott esetében súlyosító körülmény volt, hogy a bűncselekményt ittas állapotban, más bűncselekmények miatt folyamatban volt eljárás tartama alatt követte el.

Az ítélet nem jogerős, az ellen a vádlottak és a védők fellebbeztek. A büntetőper a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Miskolc, 2018.február 8. napján