Két hét alatt hét bűncselekmény – előzetes letartóztatásba került a fiatalkorú gyanúsított

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, aki a gyanú szerint két hét alatt hét bűncselekményt követett el.

A gyanúsított férfi társaival 2018. január 26-án az éjszakai órákban Oszlár településen egy telefonfülkéből csavarhúzóval próbáltak pénzt kivenni sikertelenül. Egy másik alkalommal a parókiára az ajtó felfeszítésével mentek be, azonban onnan nem vittek el semmit. Később azonban sikerrel jártak: a gyanúsított egy lakóház udvarára ment be társaival, ott a lakóházat és a melléképületet feltörték, és néhány szerszám elvételét követően elhajtottak az udvaron parkoló Volkswagen márkájú autóval. A lopott autóval Tiszaújvárosba mentek, ahol egy parkolóban található Suzukit törtek fel, abból elvittek egy táskát, személyes iratokat, egy kis baltát és a jármű tankjából 25 liter benzint. Két nappal később egy másik autó üzemanyag tartályát is feltörték, azonban benzinhez nem jutottak.

2018. február 2-án a gyanúsított és társa egy tiszaújvárosi sörözőben egy vendégre támadtak, akinek 8 napon belül gyógyuló sérüléseket okoztak. 2018. február 9-én a gyanúsított az esti órákban Tiszapalkonyán találkozott ismerőseivel, egyikük otthonában a kialakult nézeteltérést követően a gyanúsított leütötte a sértettet, majd tőle 5.000.- forintot, mobiltelefont, egy kabátot és egy tetováló-készletet is elvett.

Tekintettel arra, hogy a terhelt ismeri a tanúk elérhetőségét, feltehető, hogy szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével megnehezítené a bizonyítást. Továbbá feltehető az is, hogy a férfi újabb bűncselekményt követne el, ezért a nyomozási bíró a gyanúsított előzetes letartóztatását elrendelte.

A végzés nem jogerős, azzal szemben a gyanúsított és védője fellebbezett.

Miskolc, 2018. február 13. napján