A fiatalkorú lányokat kényszerítettek prostitúcióra Ózdon

Az Ózdi Járásbíróság kiskorú sértettek sérelmére elkövetett bűncselekmények miatt folyamatban volt büntetőeljárásban hirdetett ítéletet 2018. március 14. napján.

A bíróság által megállapítottak szerint az I. r. vádlott férfi és a III. r. vádlott nő között szerelmi kapcsolat volt, mindketten ismerték a II. r. vádlott férfit. Az férfi vádlottak megállapodásuknak megfelelően úgy akartak pénzt szerezni, hogy szexuális szolgáltatásra lányokat közvetítenek ismerőseiknek. Az I. r. vádlott arra kérte a III. r. vádlottat, hogy beszéljen rá fiatal – akár 18 év alatti – lányokat, hogy férfiakkal pénzért szexuális cselekményt végezzenek. A III. r. vádlott – barátja, az I. r. vádlott kérésére – egyik lány ismerősének felajánlotta a prostitúciós tevékenység lehetőségét, amibe a kiskorú sértett beleegyezett. A vádlottak tudták, hogy a lány még kiskorú, ennek ellenére férfiaknak „közvetítették” szexuális cselekményekre. A sértett körülbelül 30 alkalommal végzett pénzért szexuális cselekményt az I. r. és a II. r. vádlottak által szervezett módon. A vádlottak a szervezésért alkalmanként 2.000.- Ft-ot kaptak. A vádlottak később lakhatást is biztosítottak a sértettnek, ahonnan maguk vitték a fiatal lányt a szexuális cselekmények helyszínére. A sértett 2014 szeptemberétől októberéig élt az I. r. vádlott lakásán, majd amikor onnan távozni próbált, azonban az I. r. vádlott nem engedte, megfenyegette a sértettet, valamint az ajtót is rendszeresen kulcsra zárta, így a lány nem távozhatott szabadon a lakásból.

Később az I. r. vádlott a barátnőjét, a fiatalkorú III. r. vádlottat is prostitúcióra kérte, abba a lány beleegyezett, majd több alkalommal végzett szexuális cselekményeket pénz ellenében. A „kuncsaftokat” az I. és a II. r. vádlottak szerezték, a pénz is hozzájuk került.

A bíróság az I. r. vádlottat kerítés, prostitúció elősegítése, személyi szabadság megsértése, kiskorú veszélyeztetése miatt 6 év, a II. r. vádlottat  kerítés, prostitúció elősegítése  és kiskorú veszélyeztetése miatt 2 év büntetésre ítélte. A fiatalkorú III. r. vádlottat  próbára bocsátotta, a „kuncsaftokkal” szemben felfüggesztett börtönbüntetést alkalmazott.

Az ítélet nem jogerős, az érintettek később nyilatkoznak a fellebbezés tárgyában.

 

Miskolc, 2018. március 14.