Felmentette a bíróság a bántalmazással vádolt buszvezetőt

A Miskolci Járásbíróság 2018. április 4. napján kihirdetett ítéleteben felmentette a buszvezető foglalkozású vádlottat a közfeladatot ellátó személy eljárásában elkövetett bántalmazás bűntettének vádja alól.

A vádirat lényege szerint 2016. február 26. napján a sértett ittas állapotban szállt fel a vádlott által vezetett autóbuszra, majd elaludt. A vádlott a végállomáson észrevette, hogy a sértett nem szállt le a busztól, ezért leszállásra szólította fel. A sértett ennek nem tett eleget, a busz utastere felé indult, majd mégis lelépett a járműről és távozott. A vádlott a sértett után indult, majd a neki háttal álló sértettet két alkalommal a fenekén megrúgta.

A bíróság az ügyben több tárgyalást tartott, meghallgatta a vádlottat és a tanúkat. A bizonyítás eredményeként megállapította, hogy a vádlott pihenő idejében, nem munkavégzés közben bántalmazta a sértettet, tehát a cselekményt nem közfeladatot ellátó személyként követte el, ezért a vádlottat bűncselekmény hiányában felmentette.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész a vádlott bűnösségének megállapítása érdekében fellebbezett, míg a vádlott és védője tudomásul vették a bíróság döntését.

Miskolc, 2018. április 4.