Előzetes letartóztatásba került a gyanúsított, aki élettársát szúrta mellkason

A Miskolci Járásbíróság 2018. május 5-éig rendelte annak a gyanúsítottnak az előzetes letartóztatását, aki Aszalón mellkason szúrta élettársát, majd a férfi a sérülés következtében életét vesztette.

A sértett és a gyanúsított egy háztartásban éltek. A gyanú szerint a sértett az adott napon szeszes italt fogyasztott, és a gyanúsított és közte több alkalommal vita alakult ki a nap során. A férfi az egyik gyereket egy deszkával a kezében megfenyegette, majd a gyanúsított nő kivette az élettársa kezéből a deszkát, amellyel először háton ütötte a sértettet, majd egy konyhakéssel mellkason szúrta.

Figyelemmel az emberölés bűntettének büntetési tételére, amely 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés, bűnösség megállapítása esetén a gyanúsítottal szemben súlyos büntetés kiszabása várható. Erre tekintettel reális a veszélye a gyanúsított szökésének, illetve elrejtőzésének. A bíróság szerint az eljárási cselekményeken való részvétele másként nem biztosítható. Az is feltehető, hogy szabadlábon hagyása esetén a vele közeli hozzátartozói viszonyban álló tanúk befolyásolásával, megfélemlítésével meghiúsítaná vagy megnehezítené a bizonyítást. Mindezek alapján a bíróság indokoltnak látta ügyészi indítványra a legsúlyosabb kényszerintézkedés elrendelését.

A végzés jogerős.

Miskolc, 2018. április 5. napján