Kétszer is megütötte a sértettet a fejszenyéllel

A Miskolci Törvényszék 2019. május 13-án előkészítő ülésen hirdetett ítéletet annak a fiatalkorú férfinek az ügyében, aki egy vita során fejszenyéllel okozott életveszélyes koponyasérülést a sértettnek.

2018. március 9-én, este fél 8 körüli időben a sértett néhány rokonával elment a vádlott ózdi lakásához, hogy ott megbeszéljenek egy korábbi, a vádlott és a sértett öccse között kialakult általános iskolai vitát. A vádlott és a sértett családjai azonban vitatkozni kezdtek, egyre jobban elmérgesedett a hangulat, majd miután a vádlott meglökte a sértett egyik hozzátartozóját, jobbnak látták, ha távoznak a helyszínről.

A sértett így hátat fordított a vádlottnak és indulni készült, aki azonban felkapott egy, a ház kerítése mellett fekvő, 63 cm hosszúságú fejszenyelet és két alkalommal fejbe vágta a férfit. A sértett azonnal a földre rogyott, hozzátartozói kísérték haza, akik mentőt hívtak hozzá és értesítették a rendőrséget. A sértett a bántalmazás következtében 8 napon túl gyógyuló koponyacsonttörést szenvedett, mely közvetetten életveszélyes sérülésnek minősül.

A törvényszék a fiatalkorú vádlottat – miután az előkészítő ülésen beismerte a bűncselekmény elkövetését és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról – életveszélyt okozó testi sértés elkövetése miatt 2 év fiatalkorúak börtönbüntetésére ítélte, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A bíróság a büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte, hogy a férfi beismerte a cselekmények elkövetését.

A bíróság ítélete jogerős.

Miskolc, 2019. május 13.