Letartóztatásban a kábítószerrel kereskedő gyanúsítottak

A mai napon egy hónapra rendelte el a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a három férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint 2019. májusát megelőzően több hónapon át vásároltak kábítószert ismeretlen személyektől, hogy aztán azt tovább értékesítsék.

A gyanúsítottak közül kettő, 2019. május 11-én Budapestre utazott harmadik társukhoz, akitől kábítószert vásároltak, majd azt Miskolcra szállították, hogy helyben értékesítsék. A megvásárolt – főként speedből és marihuánából álló – kábítószerből több személy is vásárolhatott.

A gyanúsítottakkal szemben kábítószer-kereskedelem elkövetése miatt indult eljárás, mely cselekmény 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. Így a kiszabható büntetés mértéke alapján megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak jelenléte másként nem lenne biztosítható az eljárás során. A bíróság álláspontja szerint felmerül továbbá annak a veszélye is, hogy a gyanúsítottak szabadlábra kerülése esetén a tanúk befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást, illetve újabb, szabadságvesztés büntetéssel büntetendő bűncselekményt követnének el.

A bíróság mindezen indokok alapján rendelte el a gyanúsítottak letartóztatását 2019. június 14-ig, mely döntés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Miskolc, 2019. május 14.