A kórház parkolójában próbált rabolni – jogerősen 2 év börtönbüntetésre ítélte a bíróság

A Miskolci Járásbíróság a mai napon megtartott előkészítő ülésen jogerős ítéletet hozott annak a férfinak a büntetőügyében, aki Miskolcon, az egyik kórház területén kísérelt meg pénzt rabolni a hazautazásához.

Az ítélet szerint a férfi 2018. december hó 27-én az otthonában sérülést szenvedett, ami miatt őt mentővel beszállították a kórházba. Miután ellátták, otthonába bocsátották, azonban mentőt nem biztosítottak számára. Mivel a vádlottnál nem volt pénz, több mentőst is megkért, hogy vigye őt haza, azonban mindenki visszautasította. Ekkor a férfi a kórház területén sétálva észrevett egy, az autójába pakoló nőt, akihez odalépett és hátulról egyik kezével befogta a száját, a másikkal pedig a nyakát szorította meg. A sértett védekezett, részben kiszabadult a vádlott fogásából, aki erre ököllel többször arcon ütötte, közben pénzt követelve tőle. A nő továbbra is ellenállt, sikerült segítségért kiabálnia, ekkor a férfi már menekülni próbált, azonban a sértett segítségére siető személyek a helyszín közelében feltartóztatták a vádlottat és visszatartották a rendőrség kiérkezéséig.

A vádlottat rablás kísérlete miatt 2 év börtönbüntetésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte a járásbíróság. A büntetés kiszabása során enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott megbánta tettét, míg súlyosító körülmény volt, hogy a férfi ittas állapotban követte a cselekményt.

Az ítélet jogerős.

Miskolc, 2019. június 11.