Otthonában próbálták kirabolni az idős sértettet – egy hónapra letartóztatta őket a bíróság

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon elrendelte annak a két férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint pénzszerzés reményében támadtak egy idős asszonyra szentistváni otthonában.

A rendelkezésre álló adatok szerint a felnőttkorú gyanúsított és fiatalkorú társa 2019. július 6-án, délután a kerítésen átmászva jutott be a 77 éves sértett udvarára. Amikor beléptek a házba, éppen szembetalálkoztak az idős nővel, akit előbb az ágyra löktek, majd egy párnát szorítottak az arcához, és a pénzt követeltek tőle. Miután a sértett nem tett eleget követelésüknek, a gyanúsítottak üres kézzel távoztak a helyszínről.

A két férfival szemben rablás elkövetése miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén a felnőttkorú gyanúsított 10 évig, fiatalkorú társa 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A kiszabható büntetés mértéke alapján feltehető, hogy a két férfi megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől, vagy a sértett esetleges befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. Életvitelükre tekintettel az sem zárható ki, hogy újabb, szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményeket követnének el. Mindezen indokok alapján a járásbíróság 2019. augusztus 9-ig elrendelte letartóztatásukat.

A végzés ellen a gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

Miskolc, 2019. július 9.