Amfetaminnal kereskedtek Miskolcon – letartóztatásukat rendelte el a bíróság

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el annak a két nőnek és egy férfinak a letartóztatását, akik a gyanú szerint 2019. júliusában több alkalommal is kábítószert értékesítettek egymás között és ismeretlen személyeknek Miskolcon.

A rendelkezésre álló adatok szerint az egyik nő már hosszabb ideje, kifejezetten értékesítés céljából szerezte be a kábítószert, amit főként a gyanúsítottak másik női tagjának adott el. Végül a nő, harmadik társuknak adta tovább az amfetamint, hogy azt rendszeresen teríteni tudják Miskolcon. Az eladásra szánt speed grammját 4.000,- forintért, míg a tabletták darabját 3.500,- forintért adták el.

A gyanúsítottakkal szemben kereskedéssel elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt indult büntetőeljárás, mely 2 évtől 8 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, ezért a bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak félve a várható büntetéstől megszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől. Az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyásuk esetén a tanúk befolyásolásával, a tárgyi bizonyítékok megsemmisítésével veszélyeztetnék a büntetőeljárás sikerét, illetve újabb bűncselekményt követnének el.

A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsítottak szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így 2019. szeptember 1-ig letartóztatásukat rendelte el.

A bíróság végzése nem vált véglegessé, az ellen fellebbezést jelentettek be.

Miskolc, 2019. augusztus 1.