Fiatalok raboltak Miskolc sétáló utcáján – letartóztatásban maradnak

A Miskolci Járásbíróság fenntartotta a letartóztatását annak a három fiatalkorú vádlottnak, akik a vád szerint 2018. július 14-én az esti órákban Miskolcon, a Széchenyi utcán raboltak ki egy arra járó fiatalt.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett barátaival sétált Miskolc belvárosában, amikor a vádlottak megszólították őket és cipőjüket, táskájukat követelték. A fiatalok nem adták oda értékeiket, azonban félelmükben ketten elszaladtak. A helyszínről távozni nem tudó lányt a két nő vádlott közrefogta, a falhoz szorította, majd tenyérrel egyikük halántékon ütötte és „Add ide a táskádat és a telefonodat, mert ha nem, megöllek” fenyegetést követően lerántotta válláról táskáját, majd a kiskorú sértett kezéből kicsavarta mobiltelefonját és elszaladtak a helyszínről. Mindezt a férfi vádlott nevetve, társait bátorítva nézte végig. A három vádlottat a közelben elfogták, így az elvett dolgok egy részét megtalálták náluk.

A vádlottakkal szemben csoportosan elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás, mely cselekmény 16. életévüket be nem töltött fiatalkorúak esetén 5 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető. A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a vádlottak szabadlábra kerülésük esetén a várható büntetéstől félve megszöknének, elrejtőznének, ezért a letartóztatásukat továbbra is fenntartotta.

Miskolc, 2019. augusztus 8.