Megöléssel fenyegette a családot, letartóztatta a bíróság

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint évek óta zaklatta, majd 2019. augusztusában megöléssel fenyegette nő ismerősét és annak családját.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított a sértett, valamint annak családtagjai között huzamosabb ideje állt fenn rossz viszony. A férfi 2016-tól zaklatta a család egyik nő tagját, azonban magatartása ez év augusztusától intenzívebbé vált. Augusztus 5-én, a délutáni órákban a gyanúsított egy borsod megyei településen lévő szórakozóhelyen összetalálkozott a sértettel, aki éppen az ott dolgozó ismerősét látogatta meg. Amikor a nő észrevette a gyanúsítottat, távozott a helyiségből, azonban a férfi az utcán követni kezdte, „El leszel kapva te is, meg a kölyköd is, megöllek titeket!” kifejezést használva megfenyegette, majd visszament a szórakozóhelyre és elmesélte ismerőseinek, hogy már korábban is zaklatta a családot.

A sértettet a gyanúsított korábbi erőszakos viselkedése miatt megijesztette a gyanúsított fenyegetése, a lakására ment és értesítette a rendőrséget. A gyanúsítottal szemben zaklatás miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsított agresszív magatartása arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén a sértett befolyásolásával, megfélemlítésével veszélyeztetné a bizonyítást. A férfi jelen cselekményt feltételes szabadságra bocsátás próbaideje alatt követhette el, így megalapozottan tartani lehet attól is, hogy újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el.

Mindezen körülményekre figyelemmel a járásbíróság a legszigorúbb kényszerintézkedés elrendelését látta indokoltnak, 2019. szeptember 8-ig a gyanúsított letartóztatását rendelte el.

A végzés ellen a gyanúsított fellebbezést jelentett be.

Miskolc, 2019. augusztus 8.