Amszterdamban fogták el a tolvajt – letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája lopás miatt indult büntetőügyben rendelte el a letartóztatását annak a fiatalkorú férfinak, aki a gyanú szerint 2017. novemberében több debreceni lakóházba is betört, majd onnan könnyen értékesíthető vagyontárgyakat hozott el. A tolvaj főként műszaki cikkeket és szerszámokat szerzett az ingatlanokból, de az is előfordult, hogy élelmiszereket és tisztítószereket. A gyanúsított cselekményével több, mint 200.000,- forint kárt okozott a sértetteknek.

A férfit Amszterdamban fogták el a hatóságok 2019. június 5-én, ugyanis a cselekményeket követően külföldre távozott. Mindezen körülmény és a vele szemben kiszabható büntetés mértéke alapján, bűnösségének megállapítása esetén megalapozottan feltehető, hogy a jövőben is megszökne vagy elrejtőzne a hatóságok elől, akadályozva ezzel a büntetőeljárás lefolytatását. A gyanúsított rendezetlen életkörülmények között él, a gyanú szerinti cselekményeket rövid időn belül követte el, melyek arra engednek következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb bűncselekményt követne el.

Fentiekre tekintettel a bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a gyanúsított letartóztatását rendelte el 2019. október 6-ig, melyet életkorára figyelemmel javítóintézetben kell végrehajtani.

A bíróság döntését a gyanúsított tudomásul vette, azonban törvényes képviselője nem volt jelen az ülésen, így a végzés nem jogerős.

Miskolc, 2019. szeptember 6.