Megverték, majd ágyneműtartóba zárták az idős sértettet – letartóztatásukat rendelte el a bíróság

Éjjel, a saját lakásán támadhatták meg a sértettet azok a gyanúsítottak, akiknek kedden a letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság.

A rendelkezésre álló adatok szerint az idős, mozgáskorlátozott sértett a borsod megyei Göncön él. Szeptember 6-án éjjel a lakásában aludt, amikor a két gyanúsított férfi a kulcsra zárt ajtót berúgva bement a sértett ingatlanába. A gyanúsítottak a sértettet az ágyra szorították, többször fejen ütötték. A sértett eleinte a kezeivel próbálta védeni az ütéseket, majd mozdulatlan maradt, azt színlelve, hogy meghalt. Ekkor a gyanúsítottak az ágyneműtartóba tették az áldozatukat és 20.000 forint készpénzzel távoztak a lakásból.

A gyanúsítottakkal szemben rablás miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén 5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetők. A kiszabható büntetés mértéke alapján feltehető, hogy szabadlábon hagyásuk esetén megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől. A gyanúsítottak ismerik a sértettet, ezért feltehető, hogy megpróbálnák őt befolyásolni, megfélemlíteni, megnehezítve ezzel a bizonyítást. A két férfi büntetett előéletű, mely arra enged következtetni, hogy a korábbi büntetés a legcsekélyebb visszatartó erőt sem gyakorolta velük szemben, így feltehető, hogy újabb bűncselekményt követnének el.

A bíróság mindezen indokok alapján a két férfi letartóztatását rendelte el 2019. október 10-ig.

A bíróság végzését az I. r. gyanúsított tudomásul vette, a II. r. gyanúsított fellebbezett. Az eljárás a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Miskolc, 2019. szeptember 10.