11 millió forintos kárt okozott a gyújtogató – letartóztatását rendelte el a bíróság

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a férfinak, aki a gyanú szerint felgyújtotta haragosa gépjárműveit Miskolcon.

A férfi 2019. szeptember 26-án, éjjel 3 óra körül időben Miskolc egyik kertvárosi lakóövezetében - egy korábbi nézeteltérésből adódó haragos viszony okán – felgyújtott három, a nyílt utcán parkoló személygépkocsit. A gyanúsított cselekményével körülbelül 11.000.000,- forint rongálási kárt okozott.

A gyanúsítottal szemben jelentős kárt okozó rongálás miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségének megállapítása esetén 1 évtől 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Így a kiszabható büntetés mértékére, továbbá a férfi életkörülményeire tekintettel megalapozottan feltehető, hogy megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. Esetében az sem zárható ki, hogy a tanúk befolyásolásával vagy megfélemlítésével nehezítené a büntetőeljárás lefolytatását. Mindezen körülmények alapján a járásbíróság 2019. október 27-ig letartóztatása elrendelését látta indokolnak. 

A bíróság döntése ellen a gyanúsított és védője fellebbezést nyújtott be.

Miskolc, 2019. szeptember 27.