Szabadságvesztésre ítélte a bíróság az autótolvajt, aki dühében darabokra tépte a gépjármű belsejét

A Szerencsi Járásbíróság 2019. szeptember 27-én, a bűncselekmény elkövetésének másnapján ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki megpróbált ellopni egy utcán parkoló lezáratlan gépjárművet, hogy azzal autózzon egyet a Szerencshez közeli településen.

A megállapított tényállás szerint a vádlott szeptember 26-án, hajnalban beült az autóba, hogy ott zenét hallgasson, illetve autózzon egyet a településen. Nem találta azonban a gépjármű indítókulcsát, ami miatt olyan dühös lett, hogy annak teljes belső terét megrongálta: eldeformálta a kormányt, kitépte műszerfalból a légzsákot, a rádiót és a csaknem teljes vezetékrendszert. A férfi 300.000,- forint kár okozott.

A bíróság a vádlottat jármű önkényes elvétele kísérletének és rongálás elkövetése miatt 3 év fegyházbüntetésre és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. A bíróság arra is kötelezte a vádlottat, hogy a rongálással okozott kárt fizesse meg a sértettnek. 

Súlyosító körülmény, hogy a vádlott már korábban is volt büntetve.   

Az ítélet ellen a vádlott és annak védője enyhítés érdekében fellebbezést nyújtottak be. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Miskolc, 2019. október 2.