Életfogytig tartó szabadásvesztés kiszabását indítványozta az ügyész a sértettet székhez kötöző és a pénzét követelő vádlottak ügyében

Október 24-én tartott előkészítő ülést a Miskolci Törvényszék annak a két férfinak az ügyében, akik a vád szerint betörtek idős ismerősük otthonába, majd értékei megszerzése érdekében bántalmazták és egy székhez kötözték.

A rendelkezésre álló adatok szerint 2017. november 29-én a késő esti órákban az idős sértett a miskolci lakásában tartózkodott, amikor a vádlottak a háza előtt elhaladva észlelték, hogy az egyik szobában világos van és látták, hogy az általuk korábbról ismert sértett otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy bemennek a házba és megszerzik a sértett értékeit.

Amikor a vádlottak bejutottak az ingatlanba, a sértett a zajra a bejárati ajtóhoz ment, mire a két férfi anélkül, hogy bármit mondott volna, ütlegelni kezdte, majd egy székhez kötözte az idős férfit és pénzt követeltek tőle. A sértett a bántalmazások következtében elmondta, hol tartja a pénzét, értékeit és bankkártyáját. Mielőtt a vádlottak a megszerzett értékekkel együtt távoztak volna a helyszínről, a lekötözött sértett száját leragasztották, akire két nap múlva a szomszédja talált rá.

A vádlottak nem tettek vallomást, tárgyaláshoz való jogukról nem mondtak le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn.

Az ügyész a vádlottakkal szemben nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés kísérlete, erőszakkal és felfegyverkezve elkövetett magánlaksértés és csalás elkövetése miatt életfogytig tartó szabadságvesztés kiszabását indítványozta az elsőfokú bíróságnál.

A törvényszék 2019. december 9-én, 9 órakor folytatja az ügy tárgyalását, mely során a vádlottak kihallgatására kerül sor.

Miskolc, 2019. október 24.