Megkezdődött az Encsi Járásbíróságon a fügödi lincselés ügyének tárgyalása

Az Encsi Járásbíróság november 5-én első tárgyalást tartott az Encs-Fügöd városrészen történt támadás ügyében, melyben a gyanú szerint a vádlottak nekirontottak a sértettnek, miután az autójával elütötte egyikük, az úttestre kirohanó gyermekét.

A vádirati tényállás szerint a vádlottak 2018. október 6-án Encs egyik városrészén, Fügödön tartottak családi rendezvényt. A sértett autójával éppen erre közlekedett, amikor az út szélén parkoló autó takarásából elé szaladt a II. rendű vádlott kislánya. A sértett nem tudta elkerülni az ütközést és a gyermeket elütötte.

Ekkor az I. rendű vádlott kiszaladt az útra és a sértettnek rontott, lendületből ököllel arcon ütötte, majd ütlegelni kezdte. Néhányan a sértett védelmére keltek és próbálták távoltartani az I. rendű vádlottat a sértettől.

Mindezzel egy időben a II. rendű vádlott is odarohant a sértetthez és megfenyegette, ha meghal a kislány, akkor megöli, majd a ruháját rángatta és ütni kezdte.

Az I. rendű vádlottat azonban továbbra sem sikerült megnyugtatni, még az időközben kiérkező rendőrök szolgálati gépjárműveit is megrongálta.

A sértett számos sérülést szenvedett, amelyek között van maradandó fogyatékosságot okozó és nyolc napon túl gyógyuló is.

Az első tárgyalás során a bíróság az ügy sértettjeit hallgatta ki, továbbá azon tanúkat, akik szemtanúi lehettek a bántalmazásnak.  

A járásbíróság 2019. november 7-én 8 órakor folytatja az ügy tárgyalását, melyen további tanúk kihallgatására került sor.

Miskolc, 2019. november 5.