Kétszer sem sikerült a rabló terve – letartóztatását rendelte el a Miskolci Járásbíróság

A Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája egy hónapra rendelte el a letartóztatását annak a fiatalkorú férfinak, aki a gyanú szerint október 22-én Miskolcon, kétszer is megpróbált kirabolni a nyílt után egy-egy járókelőt.

A gyanúsított október 22-én az esti órákban, az utcán támadt rá két nőre, hogy megszerezze a náluk lévő szatyrokat. Az egyik esetben a sértett mellé érve megragadta annak táskáját és rángatni kezdte. A nő ennek következtében a földre esett, de nem engedte el a szatyrot, így a férfi inkább elmenekült.

A másik alkalommal a sértett háta mögé kerülve próbálkozott, azonban a nő ellenállásának köszönhetően, terve ismét meghiúsult és elhagyta a helyszínt.

A gyanúsítottal szemben rablás kísérlete és kifosztás kísérlete miatt indult eljárás. A férfi rendezetlen életkörülményeire és a kiszabható, akár 5 évig terjedő szabadságvesztés tartamára tekintettel, vonatkozásában fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye. Ugyanakkor az sem zárható ki, hogy szabadlábon hagyásával újabb szabadságvesztéssel büntetendő szándékos bűncselekményt követne el.

A bíróság ezért úgy látta, hogy az eljárás eredményessége a gyanúsított szabadságának enyhébb korlátozásával nem biztosítható, így 2019. december 25-ig letartóztatását rendelte el.

A bíróság döntése véglegessé vált.

Miskolc, 2019. november 25.