Szabadságvesztés kiszabását indítványozta az ügyész a férjét 33 év házasság után agyonverő asszony ügyében

November 27-én tartott előkészítő ülést a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, aki a vádirat szerint 2018 áprilisában 33 évnyi házasság után egy felmosó nyelével verte agyon a férjét miskolci otthonukban.

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott már hosszabb ideje erőszakos magatartást tanúsított a néhai férjével szemben. A szomszédok rendszeresen hallották a hangoskodást, szidalmazást, illetve több alkalommal láttak bántalmazást is.

A cselekmény elkövetésének napján, 2018. április 19-én a vádlott ismeretlen okból a lakásuk fürdőszobájában ismét bántalmazni kezdte a sértettet, puszta kézzel és egy műanyag felmosónyéllel. Az ütések többsége a sértett koponyáját érte. Az erősen vérző sértettet a konyhába kísérte, leültette, majd a szomszédoktól elkérte a mentők telefonszámát és értesítette őket. A kiérkező mentők a sértettet eszméletlen állapotban, életjelenségek nélkül találták, újraélesztése nem vezetett eredményre. Halálát erőszakos úton szerzett sérülései következtében beálló vérzéses sokk okozta, amely az átlagost meghaladó testi, lelki gyötrelemmel járt.

A vádlott nem tett vallomást, tárgyaláshoz való jogáról nem mondott le, így az ügy előkészítő ülésen történő befejezésének feltételei nem álltak fenn.

Az ügyész a vádlottal szemben különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt szabadságvesztés kiszabását indítványozta.

A törvényszék 2020. február 3. napján 8 órakor a tanúk és a szakértő meghallgatásával folytatja az ügy tárgyalását.

Miskolc, 2019. november 27.