3 napon belül elítélte a bíróság a buszsofőrt bántalmazó férfit

A Miskolci Járásbíróság 2019. december 18-án bíróság elé állítás keretében ítélettel döntött a buszsofőrrel szemben agresszívan fellépő utas büntetőjogi felelősségéről.

Az ítélet szerint az ittas utas és élettársa 2019. december 15-én délután a Miskolcon közlekedő városi autóbuszon hangosan veszekedett egymással zavarva ezzel az utazóközönséget. A járat sofőrje többször rájuk szólt, eredménytelenül, így a következő megállónál úgy döntött, hogy leszállásra szólítja fel őket, amelynek azonban nem tettek eleget. A sofőr a középső ajtóig kísérte a vádlottat, aki ellenállás nélkül le is lépett a buszról, majd visszafordult és a sofőr bal vállát megragadva lerántotta őt a járműről. A sértett nem esett el, azonban a vádlott a két ajtó közé húzta és csak ott engedte el. Az élettárs önként leszállt az autóbuszról. Miután a sofőr visszaszállt a járműre, a vádlott a ráütött a busz szélvédőjére.

A mai nyilvános ülésen a vádlott nem tett vallomást, de kifejezte, hogy megbánta tettét. A Miskolci Járásbíróság a vádlottat közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt 1 év 10 hónap szabadságvesztés-büntetésre ítélte, amelynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette.

A vádlott tudomásul vette a bíróság döntését, míg az ügyész három nap gondolkodási időt tartott fenn a fellebbezés előterjesztése tekintetében.

Miskolc, 2019. december 18.