Fegyházbüntetésre ítélték a férfit, aki 150 forintért rabolt

A Szikszói Járásbíróság a mai napon ítéletet hozott annak a férfinak az ügyében, aki Szikszón kirabolt egy éppen templomba igyekvő idős asszonyt.

Az ítélet szerint a vádlott 2019. április 28-án, 9 körüli időben Szikszó egyik forgalmas utcáján odaszaladt az idős sértetthez, majd a karján lévő táskát megrántotta, aki ennek hatására elvesztette az egyensúlyát, és a földre esett. A vádlott a földön fekvő asszonytól elvette a táskáját, melyben személyes használati tárgyai és szemüvege mellett, 150,- forint készpénz volt. A vádlott később megkereste az idős asszony szomszédját, akit arra kért, hogy adja vissza a vagyontárgyakat a sértettnek, az elvett pénzt azonban megtartotta.

A férfi egy későbbi időpontban a fenti cselekményen kívül lopást is követett el, így a mai napon két bűncselekmény elkövetése miatt kellett bíróság elé állnia. A járásbíróság ezért a vádlottat rablás és lopás elkövetése miatt mondta ki bűnösnek, akit ezért 5 év fegyházbüntetésre és 5 év közügyektől eltiltásra ítélt. A bíróság enyhítő körülményként értékelte, hogy a vádlott büntetlen előéletű, és két kiskorú gyermekről gondoskodik. Ezzel szemben súlyosító körülmény volt, hogy a hasonló jellegű cselekmények az utóbbi időben gyakorta fordulnak elő a járásbíróság területén.

A bíróság ítélete ellen a vádlott és védője felmentés érdekében nyújtottak be fellebbezést, míg az ügyész tudomásul vette a döntést. Az ügy a Miskolci Törvényszéken folytatódik.

Miskolc, 2020. január 7.